Az Alba Innovárból a gyerekek nem akarnak hazamenni 2017. 08. 31.

Gondolkodjunk! – Ezt sugallja minden "porcikájával" az Alba Innovár

Az Alba Innovár digitális élményközpontba látogatott Deutsch Tamás, a Digitális Jólét programért felelős miniszterelnöki biztos. A politikus Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatót az élményközpontról, valamint a digitális kompetencia gyarapítás országos feladatairól.


A miniszterelnöki biztos és Cser-Palkovics András polgármester szólt az élményközpontról, valamint a digitális kompetencia gyarapítás feladatairól. Deutsch Tamás kifejtette: az elmúlt évek tapasztalata, hogy nem képzelhető el sikeres digitális átalakulás, ha abban az állam nem vállal kezdeményező szerepet.

A szeptemberben nyitó Alba Innovár a gyakorlati ismeretek elsajátítására helyezi a hangsúlyt. Gondolkodjunk! – ezt sugallja minden "porcikájával". Szerezzünk tudást! Legyünk kíváncsiak, merészek, nyitottak! Egy szakember úgy fogalmazott: AI az egyik legjobb dolog, ami az oktatással történhet. A digitalizáció nem a jövő és a jelen, hanem a közelmúlt ügye – erősítette meg tegnap újfent Deutsch Tamás, a Digitális Jólét programért felelős miniszterelnöki biztos fehérvári látogatásán, amelyen az Alba Innovár digitális élményközponttal ismerkedett.

A többi között elhangzott: szeptembertől ingyenesen fogadja a diákokat az Alba Innovár digitális élményközpont, ahol az országban elsőként világszínvonalú, csúcstechnológiájú digitális eszközöket és rendszereket ismerhetnek meg a nemcsak fehérvári gyerekek. A látogatók humanoid robotokkal, Lego-robotokkal, 3D szobrászattal és 3D nyomtatással, valamint interaktív asztallal és szociális robotokkal is megismerkedhetnek, míg a Paraparkban, vagyis a szabaduló szobában a digitalizáció világára épülő rejtvényekkel és kihívásokkal találkozhatnak, ahol a helyes értelmezés és válasz a "szabadságot" jelentheti.

A teljes cikk a feol.hu-n olvasható. (Fotó: feol.hu)