Polgármesterek az Alba Innovárban 2018. 04. 12.

Nagyvárosok vezetői látogattak központunkba

"Lenyűgöző az innovációs központ, a célunk az, hogy minden megyei jogú városban létrejöjjön hasonló!"- mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, miután kollégáival ellátogatott az Alba Innovárba. 


Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, az MJVSZ társelnöke felajánlotta, hogy egy közös látogatást szervez a megyei jogú városok polgármesterei részére az Alba Innovár Digitális Élményközpontba.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával 2017. nyarán megnyílt az Alba Innovár Digitális Élményközpont, melynek célja, hogy a fehérvári diákok testközelből, robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhessék meg a digitalizáció világát, bevezetést kapjanak a robotikába, ezáltal elősegítve számukra az algoritmikus gondolkodás elsajátítását.

Az Élményközpont szakemberei módszertani anyagokkal és előadásokkal kiválóan kiegészítették a közoktatási tantervet, továbbá a diákok számára mindennap elérhető szolgáltatásokat nyújtanak.

A korszerű tudás biztosításával a központ hozzájárul, hogy a jövő generációi számára a munkavállalási lehetőségek a munkaerőpiacon javuljanak.

Forrás: MJVSZ