Tanévzáró sajtótájékoztató az Alba Innovárban 2018. 06. 19.

Első tanévét zárta az Alba Innovár

Az országban elsőként világszínvonalú, csúcstechnológiájú digitális eszközöket és rendszereket ismerhetnek meg a diákok az Alba Innovárban. Egyedülálló az is, hogy a Székesfehérváron tanuló diákok közel harmada részt vett programjaikban: szakkörökkel, táborokkal, nyílt napokkal és más eseményekkel együtt összesen 5236 látogatója volt a központnak a 2017-2018-as tanévben.


„5236 diák fordult meg ebben a tanévben az Alba Innovárban, ez egy elég jelentős szám ahhoz, hogy ebből már következtetéseket lehessen levonni. Akik találkoztak a diákokkal, azt jelezték vissza, hogy a fiatalok nagyon jó kezdeményezésnek tartják az élményközpontot, az volt a kérdésük, hogy miért nem ilyen minden nap az iskolában, a tanárok pedig azt kérdezték, hogy lehet megjeleníteni az iskolákban ezt a fajta tudást.” - mondta el a digitális élményközpontban Székesfehérvár polgármestere abból az alkalomból, hogy bemutatták az eddigi tapasztalatokat és a digitális élményközpont nyújtotta lehetőségeket a székesfehérvári közgyűlés tagjainak.

Tanév végi összegzésében Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője elmondta, hogy az iskolák nagyon pozitívan fogadták tevékenységünket, és többnyire várták a megkeresésüket.

„Fontos, hogy a hetedikes és kilencedikes diákok már tudják, milyen digitális lehetőségek, képzések vannak. Nem állítjuk, hogy egy nap alatt csodát lehet csinálni, de annyit lehet, hogy elindítunk egy új gondolkodásmódot, illetve hozzásegítjük a fiatalokat egy új gondolkodás kialakításához. A központ célja a digitalizáció lehetőségeinek megismertetése és az, hogy bevezessük a gyerekeket a programozásba, illetve hogy egy egészen új módszertannal találkozhassanak.” - fogalmazott Laufer Tamás, aki elmondta, hogy az élményközpontban a gyerekek megismerhetik, hogyan lehet együttműködően tanulni, egyénre szabott oktatásban részt venni és projektszerűen tanulni.

Forrás: www.szekesfehervar.hu