Rólunk

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont 2017 nyarán nyílt meg Székesfehérváron. Célja, hogy az iskolások testközelből, robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhessék meg a digitalizáció világát. Az Alba Innovár missziója nemcsak az, hogy bevezetést nyújtson a robotikába, hanem hogy megtanítsa az ide látogató gyerekeket az algoritmikus gondolkodásra, valamint hogy fejlessze azon készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán.

A központ Székesfehérvár szívében, a Táncsics Mihály utca 7. szám alatt található, ahol egy kiállítási térrel, egy alkotóműhellyel és egy szabadulószobával várjuk vendégeinket. A diákok korszerű, 21. századi környezetben tanulhatnak robotikáról, mikroszámítógépek segítségével elsajátíthatják a programozás alapjait, készíthetnek 3D-s alkotásokat, és játékos környezetben ismerkedhetnek meg a legújabb informatikai trendekkel.

Az Alba Innovárt a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány hívta életre. Kiemelt támogatónk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely így biztosítja, hogy szervezett körülmények között minden székesfehérvári diák ellátogathasson a központba.

Az elmúlt 4 tanév alatt 12137 székesfehérvári diák vett részt programunkon. 

 

 

 

Szakkörök


Szakköreink

Részletek

Díjmentes nyílt napok


Ismét nyílt napok az Alba Innovárban!

Részletek

Iskolai csoportok


Hétköznap délelőttönként

Foglalás

Rólunk írták

Pusztaszabolcsi iskola 2020. 02. 02.

Alba Innovár – ahol a robotok életre kelnek
Pusztaszabolcsi iskola diákjai jártak nálunk nyílt napon.

Az iskolai csoport nagy várakozással indult neki a kalandnak. A bemutató térben fogadtak minket, ahol VR szemüvegek és egy okospadló várt minket a babzsákok mellett. Az első foglalkozáson a 3D nyomtatásról tudtunk meg érdekességeket, majd tervezhettünk egy kulcstartót, amit ki is nyomtattak nekünk. A robotbemutatón megismerkedünk 3 robottal, egyikükkel beszélgethettünk is. A második óra legóból készült autók programozásával telt. Eközben a diákok egy része a bemutató térben kipróbálhatta az ott található eszközöket.

István Király Általános Iskola

Alba Innovár – ahol a robotok életre kelnek
Az István Király Általános Iskola hetedik osztálya járt az Alba Innovárban.

Itt készült fényképeiket osztották meg az iskola honlapján.

Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola 2018. 05. 21.

Alba Innovár – ahol a robotok életre kelnek
Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola hetedikesei jártak nálunk

A 7. osztály május közepén a székesfehérvári Alba Innovár Digitális Élményközpontba látogatott. Az Élményközpont 2017 nyarán nyílt meg Székesfehérváron. "Célja, hogy az iskolások testközelből, robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhessék meg a digitalizáció világát. Az Alba Innovár missziója nemcsak az, hogy bevezetést nyújtson a robotikába, hanem hogy megtanítsa az ide látogató gyerekeket az algoritmikus gondolkodásra, valamint hogy fejlessze azon készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán."

Alba Innovár – ahol a robotok életre kelnek 2018. 03. 09.

Alba Innovár – ahol a robotok életre kelnek
Mi is az Alba Innovár? És mit lehet ott csinálni?

Egy olyan hely ahol érdekes előadások keretében bárki meg tud tanulni programozni, akár Shrek is. Meg lehet nézni a 3D nyomtatókat, és akár még a 3D tervezőprogrammal is lehet dolgozni: megtervezni a saját házunk minimodelljét vagy akár saját neves kulcstartót is.
A 3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenleg prototípus-készítésre használják főleg, de hamarosan az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat. Az additív gyártási eljárás vékony rétegek lerakását jelenti a hagyományos megmunkáláshoz képest, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot.

Cikkek rólunk

Visszajelzések rólunk

ISKOLAUDVAROK ÚJULNAK MEG AZ IDEI KÉPES PROGRAMBAN ÉS KIALAKÍTANAK EGY OKOSTANTERMET IS
2021.06.23.
Okostantermet alakítottak ki a Rákócziban
2021.02.26.
Sikeresek az intézményi emelt szintű tanfolyamok
2020.11.19.
A jövő és a jelen digitális oktatásába engedett betekintést a ROBOTEXPÓ
2020.10.29.
Itt a jövő a jelenben – Robotexpót szerveztek Fehérváron
2020.10.30.
Digitális érzékenyítés a DENSO-nál az Alba Innovárral együttműködve
2020.10.27.

Hírek

Ez történt a Mesterséges intelligencia konferencián2022. 01. 10.

Mesterséges intelligencia konferencia tömören

A Városháza Dísztermében tartották 2021. november 9-én az Alba Innovár „Mesterséges intelligencia az oktatásban és az iparban” című konferenciáját. Több érdekes előadás hangzott el, a fő irányvonal a fiatalok technológiai tudatosságának fejlesztése volt. 
Videón a legérdekesebb részletek!

Mesterséges intelligencia konferencia2021. 11. 09.

Konferenciát tartott az Alba Innovár a Városházán a mesterséges intelligencia szerepéről az oktatásban és az iparban

Az Alba Innovár nevének rövidítése megegyezik az AI= Artificial Intelligence kifejezés rövidítésével, nem véletlenül! Ezzel a felvezetéssel vette kezdetét a Mesterséges intelligencia az oktatásban és az iparban c. minikonferencia a Városháza dísztermében, melyre pedagógusokat, érdeklődő diákokat vártunk.Érdekes előadásokon ismerhettük meg a MI szerepét, lehetséges jövőbeni felhasználási területeit, pl. a neurális hálózatokat, chatbotok, mély tanulás, gépi tanulás szerepét. Kollégáink bemutatták, hogyan kezdett neki az Alba Innovár a mesterséges intelligencia oktatásának táboron, szakkörön. A kerekasztal-beszélgetésen az ipari környezetben érezhető, a munkaerőpiacon történő változásokat befolyásoló szerepét mutatták be a résztvevő előadók.

Galéria

8000 Székesfehérvár, Táncsics Mihály utca 7.

D
Í
J
M
E
N
T
E
S

N
Y
Í
L
T

N
A
P
O
K
Nyílt napjainkon megismerhetik az élményszerű tanulást, melyben diákjaink már nap mint nap részt vehetnek.